Na de behandeling

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat is na enkele weken tot maanden zichtbaar voor de meeste huidverbeteringsbehandelingen. Het proces dat in de huid op gang wordt gebracht met de micro-needling behandelingen heeft tijd nodig om de gewenste resultaten te behalen. Voor het meest optimale resultaat is het volgen van een kuur aan te bevelen van 4 tot 6 behandelingen met een frequentie van eens in de 4 à 6 weken. Hoe dieper de behandeling is uitgevoerd, hoe langer de herstelperiode.

Advies na een micro-needling behandeling

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naaldjes zal de huid er roze/rood uit gaan zien na de behandeling. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.  Dit kan 2 tot 3 dagen na de behandeling aanhouden en is normaal. Door de versnelde celvernieuwing kan de huid ook gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstig effect van microneedling. Na de behandeling is het van belang dat de huid  

dagelijks goed wordt gehydrateerd en beschermd tegen alle vormen van UV-straling. Tot 4 weken na de behandeling is het gebruik van zonbescherming met minimaal SPF 30 erg belangrijk! Om het effect van de behandeling zo lang mogelijk vast te houden is onderhoud erg belangrijk.

Belangrijk: 

Tot een week na de behandeling mogen uitsluitend voorgeschreven producten gebruikt worden, dit ter voorkoming van huidirritaties. Na een week mag u uw eigen producten weer gebruiken.

 Voor een optimaal herstel is er een speciaal post microneedling kit voor de eerste 2 à 3 dagen. Deze bevat hydraterende en kalmerende producten die het herstel van de huid ondersteunen. Deze producten moeten worden gebruikt totdat de huid geen tekenen van gevoeligheid of droogte meer toont.